Specialistische technieken

Specialistische technieken

Nagelreparatie

Mycosenagels, gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien, kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met NCM Sculpture Clear Gel.

Afhankelijk van de staat van de nagel en de oorzaak van de klacht kan de nagel na de behandeling er weer normaal uitzien.

Het unieke van deze NCM Sculpture Clear Gel is dat hij perfect hecht op de huid. Door de trekkracht van de gel kan de nagel over het stootgedeelte heen groeien. Zo ontstaat er in samenwerking met een anti mycose (schimmel) spray een schitterende gezonde nagel.

 

Antidruktechnieken

Met diverse antidruktechnieken zoals vilt, kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en tenen worden ontlast. Dit ter voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.

Orthese technieken

Ortheses van siliconen materiaal kunnen vervaardigd worden om drukpunten te ontlasten daar waar nodig.

Bijvoorbeeld bij een afwijkende teenstand waarbij drukpunten ontstaan met eelt en likdoorns kan een orthese de oorzaak wegnemen zodat de likdoorn en eeltvorming minder wordt of verdwijnt.

Nagelbeugeltechnieken

De nagelbeugeltechniek (nagelregulatie) gebruiken we om ingroeiende nagels te voorkomen/verhelpen zonder chirurgische ingrepen.

Ik werk met de BS-magneet Spange (kunststof plakbeugel) en de Federspange (metalen veertje)