Likdoorns verwijderen

Likdoorns verwijderen

Een likdoorn ontstaat in een eeltlaag als gevolg van plaatselijke wrijving en druk. De kern van de likdoorn kan druk uitoefenen op een zenuw en daardoor erg veel pijn veroorzaken. Als dit niet op tijd verwijderd wordt kan er een ontsteking ontstaan door de constante druk die de likdoorn uitoefent.

De behandeling

Na het verwijderen van de likdoorn tussen de tenen is er een mogelijkheid om de pijn weg te nemen of te verzachten door het plaatsen van een orthese gemaakt van siliconen materiaal.

Deze techniek zorgt ervoor dat na het wegsnijden van de likdoorn er niet weer op dezelfde plek druk wordt uitgeoefend en daardoor de kans op herhaling groot is.

Likdoorns ontstaan o.a. vaak door verkeerd schoeisel, verkeerde stand van de voet of tenen of een combinatie van beiden.

Als je al een tijd met een pijnlijke plek op of tussen de tenen of onder de voetzool loopt dan is de kans groot dat je te maken hebt met een likdoorn, in de volksmond ook wel een eelt pit of eksteroog genoemd. Na het verwijderen van de likdoorn is de pijn vaak direct weg, twijfel daarom niet te lang om een afspraak te maken bij Medische Pedicure Petra.